Pyörällä kaupunkiin

Täällä taas, Belgradin kotoisissa oloissa! Muutama ensimmäinen päivä on mennyt juhliessa ja tuttavia tavatessa.

Ilmassa on ollut ukkosta, kuumuus on kova, mutta tänään oli vilpoisempi päivä, joten lähdimme puolison kanssa pyöräillen Banevo Brdosta kohti Belgradin keskustaa. Pyörät kävimme vuokraamassa yhdestä Ada-järven lukuisista vuokraamoista. Koko päivän vuokra oli 600 dinaaria eli noin 5,50 euroa per pyörä.

Pyörän vuokraus Ada-järven rannalla Belgradissa.

Rent a Bike in Belgrade Ada

Päivävuokra on edullinen.

Matkaa Sava-joen rantaa myötäillen keskustaan on noin 6-7 kilometriä. Adan-puoleiset maisemat ovat rentouttavan kauniita kukkineen, puistoineen ja pienvenesatamineen.

Belgrad Ada pienvenesatama

Edempänä on meneillään uudelleen luonti koodilla Belgrade Water Front. Vanha rötisköitynyt, lähinnä tavarakuljetusten aikoinaan käyttämä laaja ratapiha-alue on valtava työmaa, jolle rakentuu modernien pilvenpiirtäjien rintama. Kun asfaltoitu pyörätie välillä katkesi, lähdimme muutaman kerran väärää tietä ja ajauduimme mutaisille reiteille korkeiden hiekkavallien ja jättömaiden keskelle väistelemään kauhakuormaajia, rekkoja ja kypäräpäisiä rakennusmiehiä. Puhumattakaan ukkossateiden synnyttämistä valtavista lätäköistä, joiden keskitse oli mentävä, jos edetä halusi, ja ottaa riski näkymättömistä, pyörän kaatavista kuoppayllätyksistä veden alla.

Siltapilari Belgrad.

Siltapilari tuskin katoaa, mutta taustalla olevaa vanhaa, hylättyä ratapiharakennusta ei kohta ole. Nyt siellä majoittuvat laitapuolen kulkijat.

Maisema muuttuu, ja juuri se kiehtoo. Ensi vuonna näkymä on toinen.

Belgrade Water Front rakennustyömaa kesä 2019.

Belgrade Water Front rakennustyömaa kesä 2019.

Lähempänä keskustaa pilvenpiirtäjiä on jo valmiina ja asukkaita muuttanut uudenhohtoisiin koteihinsa Sava-joen näköalapaikoille. Rantatie on siisti ja sen varteen on istutettu kauniita kukka-astelmia ja puurivistöjä. Muutama ravintola on jo avoinna.

Belgrade Water Front

Belgrade Water Front – pyörätie on uudenuutukainen.

Keskustan liikennepyörityksiin emme menneet, vaan pysyttelimme pyöräreitillä ja päädyimme Savamalan ohitse ”Beton Hala” -nimiselle vanhalle satama-alueelle, joka on oikeastaan tunnettu erityisesti kesäisen yöelämän keskuksena ja monenlaisista musiikkiravintoloista. Pysähdyimme lepuuttelemaan yhteen ravintoloista ja nautimme runsaat lounassalaatit ennen paluumatkaa, joka olikin huomattavasti helpompi ilman ylimääräisiä kierroksia työmaa-alueilla:)

Kanasalaatti

Kanasalaatti

Cocktails

Paluumatkalla nautimme Ada-järven rannalla cocktailit.

Kukkapyörä

Toisenlainen pyörä Ada-järven rannalla.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s