Autolla Serbiaan

Nyt se vihdoin toteutui! Automatka Suomesta Serbiaan.

Noin 2630 kilometriä autossa Porvoosta Belgradiin koettelee tietysti takamusta, mutta itse saamme päättää pysähdysten välit ja kaiken muunkin.

Valitsimme menoreitiksi Via Baltican. Paluureitin jätimme avoimeksi, ja nyt Varsovaan asti päästyämme olemme varmoja, että samaa tietä emme aja takaisin, vaan Ruotsin läpi.

Pahimmat tieosuudet olivat Latviassa, jossa oli paljon tietöitä ja odottelua punaissa valoissa, kun käytössä oli vain yksi kaista.

Tietyö Latviassa.

Rankinta tällä reitillä ovat loputtomat rekkaletkat, joiden ohittaminen pitää kaikki aistit tiukkoina. Navigaattori ohjasi meitä jatkuvasti E67-tielle, mutta Puolaan päästyämme päätimme vaihtaa tielle 61, jossa matkanteko on huomattavasti leppoisampaa. Rekkoja on vähemmän, joten aikaa jää maisemienkin katseluun ja välillä raaskii jopa pysähtyä kahvittelemaan miettimättä, kuinka monen jo ohitetun rekan taakse taas kohta joudutaan.

Loputtomat rekkajonot Baltiassa tie E67.

Ajoimme sitten tietä 61 Varsovaan asti navigaattorin ”laskee uudelleen” kommenteista piittaamatta.

Ennen matkalle lähtöä Puolan tiemaksuista sai sellaisen kuvan, että niiden suhteen pitäisi olla jotenkin erityisen tarkkana jo heti rajalle tultaessa. Ei täällä henkilöauton tarvitse maksaa kuin moottoriteillä, ja Liettuasta tullessamme tie jatkui ihan normaalina valtatienä.

Kirkon koristeellinen ikkuna

Aamu on jo sarastanut Varsovassa. Oxygen-hotellin parvekkeelta aukeaa avara näkymä. Se saattaa olla mennyttä muutamien vuosien kuluttua, sillä alueella on nostokurkia siellä täällä, uutta rakennetaan. Kaukana siintää kerrostaloasuinalue ja hotellin edessä pihamaalla on purkutyön alla oleva tehdaskiinteistö. Molemmin puolin pilvenpiirtäjät.

Hotellin varasimme netistä lähtiessämme Liettuasta, jossa yövyimme Paslaugu kompleksas ”Sermutas” -nimisessä tienvarsihotellissa 55 eurolla.

Residence Oxygen Varsova

Varsovan Oxygenin huone oli nettivaraajalle vain 48 euroa, vaikka tämä on varustukseltaan ihan huippua. Neljän tähden apartementos-tyyppinen hotelli, ehkä vähän ufomainen tunnelma hisseissä ja käytävillä, mutta muuten erinomainen löytö.

Kohta lähdemme tutustumaan Varsovan keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Tämän menomatkan aikataulu on kuitenkin aika tiukka, sillä perillä Belgradissa on aikomus olla jo maanantai-iltana, joten vielä aamupäivän aikana lähdemme kohti Krakovaa, seuraavaa pysähdyspaikkaa.

Suihkulähe Varsovassa.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s