Pietarin päivänä

Miten sattuikin, että olen Belgradissa taas Pyhän Pietarin päivänä, kuten viime vuonna. Vuosi sitten St Mary´s seurakunta Belgradissa sai vieraita Zagrebista. Tänään kirkkosali on aika paljon autiompi. Monet ovat lomalla, sen sijaan pappi Robin Fox oli juuri palannut Englannista kahden viikon lomaltaan.

En voi enää kuvitellakaan olemistani täällä ilman sunnuntaipalveluksia. Aina on kuitenkin joku tuttukin paikalla ja Sana on tietysti rakas.

Evankeliumitekstinä oli tänä sunnuntaina Matteus 16: 13-19

”Kun Jeesus tuli Filippuksen Kesarean tienoille, kysyi hän opetuslapsiltaan sanoen: ”Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan?” Niin he sanoivat: ”Muutamat Johannes Kastajan, toiset Eliaan, toiset taas Jeremiaan tahi jonkun muun profeetoista”. Hän sanoi heille: ”Kenenkä te sanotte minun olevan?” Simon Pietari vastasi:”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika”. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sinua voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä, se on oleva sidottu taivaissa, ja minkä sinä päästät maan päällä, se on oleva päästetty taivaissa.”

Robin Fox painotti, että vaikka kristityt ovat pirstoutuneet moniin kirkkokuntiin, on yksi kuitenkin kaikille sama: Kristus. Mikäli uskomme keskiössä ei ole Kristus, ei uskollamme ole mitään merkitystä.

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s