Nuoret Balkanin valloittajat

Johannan ja Helinän seikkailut Balkanilla osa 1

Läksimme Serbiaan tavoitteenamme nähdä ja kokea viikossa niin paljon kuin mahdollista. Aikataulutimme matkan tarkkaan, koska halusimme sisällyttää kolmen päivän reissun Montenegroon merimaisemat mielissä. Vuokrasimme auton, jonka mukana saimme mokkulan helpottamaan elämäämme. Ensimmäisen illan vietimme Belgradin keskustassa sijaitsevalla ravintolakadulla nimeltä Skadarlja. Yleinen tunnelma tällä vanhalla mukulakivikadulla oli lämmin ja eloisa. Nautimme aidosta serbialaisesta makumaailmasta sekä perinteisestä musiikista, jota livebändit soittivat ravintoloiden terasseilla.

11304075_10206696405226395_525717207_n

Kalemegdania valloittamassa!

 

11104047_10206696405146393_100610503_n

Pyhä Savan katedraali

Toinen päivä vietettiin Belgradin nähtävyyksiin tutustuen. Ajoimme auton yhteen monista keskustassa sijaitsevista parkkihalleista, jotka ovat todella vaivattomia ja edullisia vaihtoehtoja kaupungissa, jossa on melko hankalaa löytää parkkipaikka. Suuntasimme ensimmäiseksi kohti Kalemegdanin linnoitusta, joka sijaitsee Tonavan ja Savan risteyskohdassa. Linnoituksesta oli vaikuttavat näköalat jokien yli Belgradin eri osiin. Vaikka ajoittain satoi vettä, se ei haitannut ilman lämpötilan ollessa jo Suomen kesän asteissa. Matkalla Kalemegdaniin, halusimme poiketa Mikaelin katedraalissa. Matkan varrella satuimme löytämään kuuluisan ”?” kahvilan, jolla on hauska historia. Kahvila on yksi Belgradin vanhimpia rakennuksia. Kävimme vielä Pyhän Markuksen kirkossa sekä Pyhän Savan katedraalissa. Lopuksi kävelimme vilkkaan ostoskadun Knez Mihailovan läpi, jonka varrelta löytyy runsaasti sekä kansainvälisiä että kotimaisia vaatekauppoja. Iloksemme löysimme myös kattavan viineihin erikoistuneen liikkeen aivan Pyhän Savan katedraalin läheisyydestä. Heidän valikoimastaan löytyi esimerkiksi serbialaisten pientilojen valmistamia laadukkaita viinejä. Toki myös ruokakaupoista löytyy muutamia viinejä, mutta näiden taso ei ole kovin korkea. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen ajoimme takaisin kotiin nauttimaan illasta maistuvan viinin kera.

11311842_10206696405346398_544064377_n

Nimetön kahvila

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s