Juhannus-sunnuntai Belgradissa

Mikä voisi olla hienompi tapa aloittaa sunnuntaipäivä Belgradissa kuin osallistua St Mary´s seurakunnan jumalanpalvelukseen! Ihana jälleennäkeminen taas pitkän poissaoloni jälkeen.

St Mary´s Belgrad aamuhartaus 21.6.2015.

Oletin, että tänä sunnuntaina vietetään Johannes Kastajan pyhää, mutta sen ajankohta onkin kalenterin mukaisesti vasta muutaman päivän päästä 24.6.  – ei siis viikonloppujuhlaksi muutettu, kuten juhannus muutoin ainakin Suomessa on. Serbiassa keskikesän juhlalla ei ole samanlaista asemaa kuin Suomessa, jossa on tänä viikonloppuna juhlistettu yötöntä yötä.

Koska pappi Robin Fox on parhaillaan lomalla Englannissa, oli kirkossa tänä aamuna jumalanpalveluksen sijaan kevyempi aamuhartaus.

St Mary´s Belgrad aamuhartaus 21.6.2015.

Evankeliumitekstinä oli yksi minulle rakkaimmista Raamatunkohdista Mark. 4:35-41.

”Ja sinä päivänä hän illan tultua sanoi heille: ”Lähtekäämme yli toiselle rannalle”. Niin he laskivat kansan luotaan ja ottivat hänet mukaansa, niin kuin hän venheessä oli; ja muitakin venheitä oli hänen seurassaan. Ja nousi kova myrskytuuli, ja aallot syöksyivät venheeseen, niin että venhe jo täyttyi. Ja itse hän oli peräkeulassa ja nukkui nojaten päänaluseen. Ja he herättivät hänet ja sanoivat hänelle: ”Opettaja, etkö välitä siitä, että me hukumme?! Ja herättyään hän nuhteli tuulta ja sanoi järvelle: ”Vaikene, ole hiljaa”. Niin tuuli asettui, ja tuli aivan tyven. Ja hän sanoi heille: ”Miksi olette niin pelkureita? Kuinka teillä ei ole uskoa?” Ja suuri pelko valtasi heidät, ja he sanoivat toisillensa: ”Kuka onkaan tämä, kun sekä tuuli että meri häntä tottelevat?”

St Mary´s Belgrad 21.6.2015.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s