Afro Festival

Juhannusta voi juhlistaa Belgradissa myös eksoottisesti, kun joka vuosi Afrikan Taiteen Museon pihapiirissä järjestetään keskikesän aikaan Afro Festival -tapahtuma. Varsinaisesti Serbiassa ei kesäpäiväntaus ole lähelläkään keskikesää, vaan vasta kauden alku – koululaisillakin on juuri loma alkanut.

Festivaalin järjestelyihin osallistuvat ne Afrikan maat, joilla on Serbiassa lähetystö tai konsulaatti. Värikkään kattauksen erilaisia makuja, tuoksuja ja rytmejä tarjosivat tänä vuonna mm. Egypti, Marokko, Tunsia, Algeria, Angola, Libya ja Nigeria. Afrikkalaisen kulttuurin kauas kantautuneita vaikutteita edustivat lisäksi Haiti ja Jamaika.

Pöydät notkuivat ekstoosia herkkuja ja taidokkaita käsitöitä, joita tungokseen asti ihasteltiin, ihmeteltiin ja ostettiin. Samalla 100 dinaarin (0,87 euroa) sisäänpääsymaksulla pääsi tutustumaan Afrikan Taiteen Museon upeaan kokoelmaan.

Nyimpa kor ndzidzi.

”Nyimpa kor ndzidzi” vapaasti suomennettuna tarkoittaa, että yksin et voi käyttää sitä, mitä omistat. Ghanalaisen yhdessä soudettavan veneen kyljessä on viisas yhteisöllisyyden viesti. Kuvassa Emma Ashiautide.

Museo on avoinna kesällä joka päivä klo 10-18. Museum of African Art, Andre Nikolića 14, 11000 Belgrade, Serbia.

Afrikan Taiteen Museon esineistöä.

Pöydät notkuivat makuja, tuoksut houkuttelivat kokeilemaan.

Näiden herkkujen alkuperämaa on varma: Egypti.

One response to “Afro Festival

  1. Päivitysilmoitus: Afro Festival | serbiasurprises·

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s